Voor professionals

For You begeleiding biedt ondersteuning voor ambulante cliënten en begeleid wonen. Heeft u een cliënt die op zoek is naar een van deze ondersteuningsvormen? Of wilt u weten of hij of zij daarvoor in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze werkwijze

Bij de aanmelding van een cliënt voeren we een intakegesprek bij ons op kantoor of bij uw cliënt thuis. We bespreken tijdens dit intakegesprek verschillende facetten en kijken waar de hulpvragen van de cliënt liggen. Uw cliënt krijgt na dit gesprek een week bedenktijd. We vinden het namelijk heel belangrijk dat een cliënt zich goed voelt bij For You begeleiding. Daarnaast willen wij zelf ook het gevoel hebben dat we daadwerkelijk iets voor hem of haar kunnen betekenen. Of beter gezegd: dat deze persoon bij ons aan het juiste adres is om bij allerlei hulpvragen geholpen te worden.

Indicatie

Is de eerste kennismaking aan beide kanten positief bevonden? Dan bespreken we de indicatie van uw cliënt. We kijken eerst of er al een indicatie aanwezig is. Zo niet, dan stippelen we samen het pad uit om een aanvraag te doen voor een indicatie. Binnen de gemeentes Kampen en Dronten zijn wij aanbesteed en kunnen wij met ZIN werken. In de gemeentes waar wij niet zijn aanbesteed, bieden we ondersteuning door middel van een PGB-betaling. Naast de betalingen via ZIN en PGB werken wij ook met cliënten die een WLZ-indicatie hebben. Op het moment dat er een indicatie afgegeven is door de gemeente maken we samen met de cliënt en de WMO-consulent afspraken over of wij de ondersteuning mogen bieden en per wanneer dit in kan gaan. Wilt u weten of wij mogelijk iets kunnen betekenen voor uw cliënt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij vinden het in de eerste plaats belangrijk dat een cliënt passende ondersteuning ontvangt.

For You Begeleiding